Välkommen

Välkommen till Miljöpartiet de Gröna i Västerås!

Vi engagerar oss och jobbar för ett hållbart, grönt och lyckligt Västerås!
Vi hoppas du ska känna dig nyfiken på oss och känna dig välkommen som medlem och eller sympatisör!

Föreningen leds av en ledningsgrupp som ansvarar för föreningens aktiviteter och utåtriktade arbete. Under Arkiv kan du hitta våra stadgar och årsberättelse, där kan du läsa om vad vi har gjort de senaste åren. Kontaktuppgifter till ledningsgruppen hittar du under Kontakt. Där hittar du även information om vår valberedning.


Vi är en aktiv förening med nästan 200 medlemmar. Vi anordnar tematräffar, seminarier och studiebesök. Vi har också utåtriktade aktiviteter och vi brukar bland annat delta på Kulturnatten, Pride/Cityfestivalen, Earth hour, Världsmiljödagen, Världskulturfestivalen på Bäckby. Vill du hjälpa till och planera och genomföra olika aktiviteter kan maila oss vasteras@mp.se

Föreningen bjuder med jämna mellanrum in till medlemsmöten och temamöten. Medlemsmötena är det högst beslutande organet i organisationen. Mer om dem kan du läsa under Just nu.

Ett trettiotal personer har politiska förtroendeuppdrag fördelat på ungefär 50 olika uppdrag. Det kommunpolitiska arbetet leds av våra två gruppledare. De förtroendevalda träffas i olika mindre grupper för att diskutera och forma politiken, på dessa möten är även alla medlemmar välkomna. Mer om dem kan du läs under Engagera dig.
Mer information om våra förtroendevalda och vår politik kan du läsa på www.mp.se/vasteras

Vi finns också på Facebook. Där lägger vi ut aktuella debattartiklar och evenemang och du kan komma med egna förslag och kommentarer kring vår politik. Gå in och gilla vår sida så kan du lätt följa vad vi har för oss. Du behöver inte vara medlem, bara intresserad av att veta mer om vår politik!

        MaskrosMP Västerås